Dubravka Lazić, umjetnik, profesor, doktor filmologije, prodekan Akademije umjetnosti u Novom Sadu, predavač po pozivu na fakultetima u Srbiji (FPU Beograd, FF Novi Sad) i u Kini (CUC Peking).

Obrazovanje – od slikarstva, preko magisterija fotografije do filmoloških doktorskih studija – realizirana na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu i na Fakultetu primjenjenih umjetnosti u Beogradu.

Svoj umjetnički rad je ostvarila u vidu brojnih izložbi (u regiji, Evropi i u SAD) i kontinuirano učestvuje u popularizaciji fotografske i interdisciplinarne umjetnosti kroz raznovrsne projekte (DAHD studio; Danube links, Istraživanje nestandardnih umjetničkih praksi: fotogram, monotipija, kolaž; Bildtransfer; Svjetski bijenale studentske fotografije; i drugi), te kroz autorski koncipirana predavanja (Razvoj fotografskog medija, Fotografija kao kulturološki medij) a paralelno radi i na teoretskom pristupu i analizi fotografije kao medija i umjetničke discipline.

Objavila je brojne teoretske autorske radove u reprezentativnim recenziranim časopisima i autor je udžbenika iz fotografije i knjige Neorealizam u italijanskom filmu i fotografiji. Trenutno je organizator  i član umjetničkog savjeta novog izložbeno-klupskog prostora OAC koji za cilj ima promoviranje umjetničkih sadržaja inovativnog i nespecifičnog sadržaja.