Natječaj Rovinj Photodays 2017. žirirat će – Willie Osterman!

Willie Osterman je profesor i voditelj odjela Fine Art Photography na Rochester Institute of Technology u New Yorku gdje trenutno predaje, provodi istraživanja i aktivno se bavi umjetnošću. Diplomu preddiplomskog studija u fotografiji primio je sa sveučilišta Ohio, dok je magistarsku diplomu primijenjenih umjetnosti iz vizualnog dizajna i fotografije stekao na sveučilištu Oregon, gdje su mu ponuđene dvije nastavničke stipendije.

Podsjetimo da je natječaj “International Competition of Contemporary Photography – 10th RovinjPhotodays, 2017.“ u tijeku i traje do 31. 01. 2017.

Sredinom veljače slijedi prvi krug žiriranja u kojem nacionalni selektori biraju po pet nominiranih autora iz svoje zemlje u svakoj kategoriji zasebno. U drugom krugu glavni selektor, Willie Osterman, odabrat će finaliste i pobjednike 10. izdanja festivala Rovinj Photodays.

Willie Osterman osobno će otvoriti veliku završnu izložbu finalista, prvog dana festivala u Rovinju, 5.5.2017. Na svečanoj dodjeli nagrada 6.5. objavit će sveukupnog pobjednika Festivala – dobitnika Grand Prix-a.