izložba Rovinj Photodays 2023 Grand Prix pobjednika

Kustosica: Sabina Salamon

U svojoj umjetničkoj praksi Sarah Mei Herman istražuje međuljudske odnose i intimnost, ono što nas spaja ili razdvaja te fizičku blizinu drugih kao jednu od osnovnih ljudskih potreba. Tema koja se ponavlja u njezinom radu jesu mladi. Herman bilježi razdoblje adolescencije i neuhvatljivu ljepotu neprekidnih promjena kroz koje mladež prolazi.
Rad Sarah Mei Herman izlagan je na međunarodnoj razini, između ostalog u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu, Le Chateau d’Eau u Toulouseu, Muzeju Benaki u Ateni, Musée d’Art Moderne u Liegeu, JIMEI X ARLES International Photofestivalu u Xiamenu i u Musée de l’Elysée u Lausannei. Njezini radovi uvršteni su u nekoliko umjetničkih zbirki, kao što su Rabobank Art Collection, zbirka nizozemskog Ministarstva vanjskih poslova te AMC Art Collection. Bila je finalistica na festivalu mode i fotografije Hyères 2018., gdje je dobila Američku nagradu za vintage fotografiju 2018. Iste godine osvojila je i Rabobank Dutch National Portrait Prize.

Solace

Za ciklusa knjiga fotografija pod nazivom Raznolikost čovječanstva 2019. sam dobila narudžbu od Studio Emerson & Wajdowicz iz New Yorka da napravim opsežnu seriju fotografija o kineskoj LGBTQ zajednici. Otputovala sam u Xiamen i portretirala mlade queer parove i samce. Uz fotografije ovih ljudi i njihovoga osobnog okruženja, intervjuirala sam ih o njihovom životu, ljubavi i osobnim strahovima. Zbog pandemije nisam se mogla vratiti u Xiamen pa sam projekt nastavila u Nizozemskoj, Francuskoj i Njemačkoj gdje sam fotografirala mlade Kineze iz LGBTQ zajednice. Knjigu je objavio The New Press u New Yorku.