Ispred pozornice TN Amarin, svečanom dodjelom nagrada pobjednicima godišnjeg natječaja i dodjelom Grand Prix-a, službeno je završio program najvećeg domaćeg festivala fotografije Rovinj Photodays!

Nagrade su dodijeljene u sedam službenih kategorija, a radovi nagrađenih autora premijerno su predstavljeni u sklopu grupne izložbe svih finalista, koja je ujedno bila i središnji događaj ovogodišnje smotre.

Predsjednik žirija, Hrvoje SlovencGrand Prix festivala dodijelio je Benedicte Kurzen i Sanne de Wilde, fotografskom duu iz Belgije i Francuske te pobjednicama u kategoriji Umjetničkog koncepta! Nagradu je u ime Benedicte i Sanne primila predstavnica fotografske agencije NOOR, Chloe Zanni.

Osvajanje ove nagrade za Sanne i Benedicte znači novu samostalnu izložbu na festivalu Rovinj Photodays 2020 s pripadajućom pratećom publikacijom, vikend boravak u Rovinju – nagrada našeg supokrovitelja tvrtke Maistre, nagradu sponzora Epson, pisač Epson EcoTank te novčanu nagradu festivala u iznosu od 2000 EUR!

Festival je i ove godine okupio brojna imena iz društvenog i javnog života te velik broj fotografa i stručnjaka za fotografiju iz cijeloga svijeta.

Sljedeći natječaj Rovinj Photodays bit će raspisan u prosincu ove godine.